You Are Here: Home » Αρθρα » Γεμμοθεραπεία

Γεμμοθεραπεία

Ώρα για Αποτοξίνωση, Ανάκτηση Ενέργειας και Ξανάνιωμα

Γράφει: Σπύρος Μπαλής, Διαιτολόγος / Γεμμοθεραπευτής

fytraΗ Γεμμοθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιεί νεαρά βλαστάρια, ριζίδια και σπέρματα (σπόρους) τα οποία περιέχουν ουσίες όπως αυξίνες, γιββεριλίνες, ορμόνες και αυξητικούς παράγοντες, καθώς επίσης και ένα πλήθος από αλκαλοειδή, φλαβονοειδή, βιταμίνες, μέταλλα, λιγνάνες, τανίνες που τα καθιστούν μοναδικά και που τα διαφοροποιούν από την παραδοσιακή φυτοθεραπεία. Τα γεμμοθεραπευτικά φάρμακα από άποψη φαρμακοτεχνικής κινούνται στα όρια της φυτοθεραπείας και της ομοιοπαθητικής.
Η Γεμμοθεραπεία είναι η πιο γνωστή (τουλάχιστον σε Αγγλία και Γαλλία) και η πιο σύγχρονη μέθοδος αποτοξίνωσης η οποία βοηθά τον οργανισμό να αποβάλει από το κάθε κύτταρο όλες τις τοξίνες και τα προϊόντα του μεταβολισμού που με τον καιρό έχουν συσσωρευθεί και που προκαλούν πόνους, γενετικές αλλαγές, ασθένεια και τελικά το θάνατο. Η Γεμμοθεραπεία με τη βαθιά αποτοξίνωση που επιφέρει ανοίγει το δρόμο για καλύτερη απόδοση και χρησιμοποίηση άλλων θεραπευτικών μεθόδων, είτε πρόκειται για ομοιοπαθητική είτε για συμβατική ιατρική, επειδή καθαρίζει τον οργανισμό σε κυτταρικό επίπεδο. Καμία θεραπεία δεν είναι αποτελεσματική αν λαμβάνει χώρα σε ένα τοξικό κυτταρικό περιβάλλον. Λαμβάνοντας υπόψη τον τοξικό «βομβαρδισμό» που δέχονται καθημερινά τα κύτταρά μας από το περιβάλλον, είναι φανερό πόσο απαραίτητη είναι η εφαρμογή της.
Ο τρόπος επίδρασης της γεμμοθεραπείας είναι ολιστικός, επηρεάζοντας ολόκληρο τον οργανισμό. Έτσι βοηθά στον αυτοκαθαρισμό των κυττάρων, ρυθμίζει την υπόφυση και τα επινεφρίδια, επιτρέποντας την ομαλή ροή ενέργειας μέσα στον οργανισμό, αλλά και την καλή λειτουργία όλων των ορμονών. Επίσης ρυθμίζει την παραγωγή φυσικής κορτιζόνης – ευεργετικής για την υγεία- και την προσαρμογή στο περιβάλλον εντός και εκτός. Ρυθμίζει το νευρικό, το ορμονικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τον οργανισμό να ανακτήσει τη χαμένη φρεσκάδα του στο σύνολο των λειτουργιών του, βοηθά τα απεκκριτικά όργανα (συκώτι, νεφρά, παχύ έντερο, δέρμα, λεμφικό σύστημα) ώστε να δουλεύουν σωστά και να καθαρίζουν τον οργανισμό και βοηθά επίσης τον συνδετικό ιστό ο οποίος στηρίζει και συνδέει τα κύτταρα. Ακόμη, εμποδίζει την καταστροφή των γονιδίων και προλαμβάνει τη γήρανση σε κυτταρικό επίπεδο.

Μερικές από τις ενδείξεις για την εφαρμογή της γεμμοθεραπείας είναι οι ακόλουθες:
• Άγχος, νευραλγίες, αϋπνίες
• Χρόνιοι ρευματισμοί, ρευματοειδής αρθρίτιδα
• Γενική τόνωση, ενέργεια
• Ψωρίαση, ξηρό δέρμα
• Κεφαλαλγίες, ημικρανία
• Υψηλή χοληστερόλη, τριγλυκερίδια
• Υπέρταση ή υπόταση, αρτηριοσκλήρυνση
• Διατροφή-παχυσαρκία, βουλιμία, γενική διέγερση και τόνωση του μεταβολισμού
• Ακμή, έκζεμα, κυτταρίτιδα

Η εφαρμογή της Γεμμοθεραπείας είναι ακίνδυνη και ασφαλής αν γίνεται σωστά και τα αποτελέσματα της φθάνουν και αγγίζουν τα όρια του θαυματουργού.
Μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία είτε συμβατική είτε συμπληρωματική /εναλλακτική, ενώ η δράση της αναστέλλεται με την ταυτόχρονη λήψη κορτιζόνης.

Σε επόμενα τεύχη θα γίνει λεπτομερής παρουσίαση όλων των γεμμοθεραπευτικών φαρμάκων με τις ενδείξεις τους.

Βιβλιογραφία:
1. Συμπληρωματική Ιατρική, Θεωρία και κλινική Πράξη, University studio Press, 2003, Δρ. Τάσος Βαρθολομαίος
2. Gemmotherapy, The science of healing with plant stem cells, Healing Arts Press, 2010, Roger Halfon
3. Dynamic Gemmotherapy, 2nd edition, 2008, Dr J. Rosencwajg
4. Gemmotherapy and Oligotherapy: Regenerators of Dying Intoxicated Cells, Dr Marcus Greaves

Print Friendly

About The Author

Number of Entries : 146

Leave a Comment

COPYRIGHT 2013 © | YGEIASORAMA.GR | ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ GOCREATIONS.GR

Scroll to top