You Are Here: Home » Slider » ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ (ΚΙΝΕΖΙΚΗ) ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ: ΥΛΗ ή ΕΝΕΡΓΕΙΑ;

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ (ΚΙΝΕΖΙΚΗ) ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ: ΥΛΗ ή ΕΝΕΡΓΕΙΑ;

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ (ΚΙΝΕΖΙΚΗ) ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ: ΥΛΗ ή ΕΝΕΡΓΕΙΑ;
Γράφει: Ναυσικά Ταράντου, E-mail: nafsikaker@yahoo.gr

Σε προηγούμενο τεύχος αναλύσαμε πως η σύγχρονη επιστήμη συμπλέει με την Ανατολική φιλοσοφία του ΝΤΑΟ. Ας υπενθυμίσουμε κάποια σημεία. Τα πάντα είναι ενέργεια. Υπάρχει ένα ατέλειωτο, νοήμων ενεργειακό δίκτυο που συνδέει τα πάντα. Η ενέργεια είναι η δημιουργός αιτία. Ζούμε σε ένα ενεργειακό σύμπαν, που σφύζει από παλλόμενη, δονούμενη, ενέργεια. Η ενέργεια μέσα σε αυτό δεν χάνεται γι αυτό και δεν χρειάζεται συμπλήρωση. Όταν η ενέργεια απελευθερώνεται στο σύμπαν, αναδύονται μικρά «πακέτα» ολότητας. Αυτό το μοτίβο, μας λέει πολλά, για το πώς εξελίσσεται η ζωή. Είναι ο τρόπος, που το σύμπαν δημιουργεί και συντηρεί την ζωή. Κάθε τέτοιο πακέτο ολότητας ονομάζεται κβάντο. Αποτελείται από ό,τι το περιβάλλει, αλλά είναι και διακριτό μέσα σε αυτό, όπως μια δίνη μέσα στο νερό. (ΑΙΝΣΤΑΙΝ).

Η αρχαία κινέζικη κοσμοθεωρία στην πράξη

Σύμφωνα με την παραδοσιακή Κινέζικη φιλοσοφία, αλλά και άλλων αρχαίων πολιτισμών, ο άνθρωπος (μικρόκοσμος), είναι μια εικόνα του σύμπαντος (μακρόκοσμος), το οποίο αντανακλάται επάνω στον άνθρωπο. Οι γαλαξίες, οι πλανήτες, το ηλιακό σύστημα ολόκληρο, αντιστοιχούν στα διάφορα κύτταρα-ιστούς, όργανα και οργανικά συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού. Το ανθρώπινο σύμπαν (και είναι έτσι, αν πραγματικά αναλογιστούμε ότι συνέχουμε τον παλμό και την ζωή 10 τρισεκατομμυρίων κυττάρων), βρίσκεται ανάμεσα στον ουρανό και την γη, δέχεται ουράνιες και γήινες ενέργειες που τις μεταλλάσσει αρμονικά. Παίζει δηλαδή το ρόλο ενός αυτορυθμιζόμενου μετασχηματιστή. Σύμφωνα με την Κινέζικη κοσμογονία, ο άνθρωπος αποτελείται, από την ύλη (ΓΙΝ) της γης και την ενέργεια του ουρανού yin (ΓΙΑΝΓΚ), που συνεχώς μετασχηματίζονται η μια στην άλλη. Όμως η ύλη της γης είναι κι αυτή ενέργεια του ουρανού, που επειδή διαχρονικά έφτασε να δονείται με πιο αργό κραδασμό (χαμηλή συχνότητα), έγινε ορατή και δημιουργήθηκε έτσι ο κόσμος των μορφών, ώστε να μπορεί σε υλικό επίπεδο, η αόρατη, άυλη ενέργεια του ουρανού (υψηλότερης δόνησης) και συχνότητας, να πραγματοποιεί την εξέλιξη και την συνεχή αναδίπλωση της ζωής στο υλικό πεδίο. Αυτή η ενέργεια λοιπόν, η ΤΣΙ όπως ονομάζεται, με την δράση του διπολικού της ζεύγους, ΓΙΝ/ΓΙΑΝΓΚ, δημιουργεί και το ανθρώπινο σώμα.

Πως συμβαίνει αυτό;

Η ενεργειακή εμβρυολογία κατά την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, μας λέει πως το έμβρυο είναι το άθροισμα της ΤΣΙ των γονέων=γη και της ΤΣΙ του ουρανού=Γιαγκ. Το πεδίο μεταμόρφωσης είναι η μήτρα. Μέσα σε αυτό το αλχημικό εργαστήρι της ζωής, αρχίζει να δημιουργείται ο εμβρυικός ενεργειακός σκελετός μας, από τους 8 ασυνήθιστους μεσημβρινούς. Επειδή η ανάλυση τους αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο, πολύ συνοπτικά θα πω ότι είναι οι: CHONG MAI, DΟY, REN, YIN/YANG CHIAO MAI, YIN/YANG WEI MAI.

Αυτοί διακινούν και αποθηκεύουν το συνολικό ποσό του ΓΙΝ/ΓΙΑΝΓΚ του οργανισμού. Επίσης με την κίνησή τους δημιουργούνται τα ασυνήθιστα σπλάχνα. Καθώς η ενέργεια ρέει μέσα σε αυτό το πρωταρχικό ενεργειακό κύκλωμα (φανταστείτε το σαν το πλέγμα των μεσημβρινών της γης) αρχίζει και διαχωρίζεται στους 12 κύριους μεσημβρινούς. Αυτοί έχοντας πάντα ως βάση τη ΓΙΝ η ΓΙΑΝΓΚ ποιότητα, διαχωρίζουν (καναλιάζουν) την ενέργεια που ρέει μέσα στους ασυνήθιστους, προσδίδοντας τις ποιότητες και τα ενεργειακά χαρακτηριστικά των 5 στοιχείων. Σιγά σιγά δημιουργούνται τα εσωτερικά όργανα (πνεύμονες, στομάχι κ.λπ.), που ανά ζεύγος ανταποκρίνονται στις ιδιότητες καθενός από τα 5 στοιχεία. Συνεχώς τροφοδοτούνται από τους 12 κύριους μεσημβρινούς και τους ανατροφοδοτούν. Η δε ενέργεια που περισσεύει, αποθηκεύεται μέσα στους ασυνήθιστους μεσημβρινούς και τα ασυνήθιστα σπλάχνα. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται αντιληπτό, όπως έχει ξαναειπωθεί σε άρθρα μας, ότι ο άνθρωπος σαν αντανάκλαση του ΝΤΑΟ-ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, είναι ένα πεδίο ζωτικής ενέργειας, που συνεχώς ανακυκλώνεται και που όταν ακολουθεί το νόμο της αρμονικής ροής, δεν έχει ανάγκη από συμπλήρωση, διότι συνεχώς αυτοαναπαράγεται.

Η επιστημονική εκδοχή

Ας δούμε τώρα την επιστημονική άποψη πάνω σε αυτά. Η βιοδυναμική οστεοπαθητική, έχει αποδείξει πως κατά την εμβρυική μας ζωή, μετά το πέρας της μίτωσης (αφού δηλ. το αρχικό κύτταρο έχει διαιρεθεί στα 10 τρις κύτταρα που θα σχηματίσουν το σώμα μας) και που από την σκοπιά του βελονισμού είναι μια ΓΙΝ φάση (δομή), κυριολεκτικά από το πουθενά εμφανίζεται μια ηλεκτρομαγνητική γραμμή, που ονομάζεται πνοή ζωής. Αυτή διατρέχει τον εμβρυικό σάκο κάθετα, με όμοια ακριβώς πορεία με τον ΤΣΟΝΓΚ ΜΑΙ (ο πρώτος από τους ασυνήθιστους μεσημβρινούς). Στο πέρασμά της δημιουργεί ένα αυλάκι, που πάνω του θα σχηματιστεί ο νωτιαίος μυελός (ασυνήθιστο cellsσπλάχνο για τον βελονισμό). Δίνει επίσης κίνηση στα κύτταρα (παρέχει δηλ. την λειτουργία της ΓΙΑΝΓΚ ενεργειακής ποιότητας) που μέσω αυτής δημιουργείται το ενδόπλασμα, το μεσόπλασμα και το εκτόπλασμα, από τα οποία δημιουργούνται όλοι οι ιστοί, τα όργανα και τα συστήματα μας. Η εμβρυική αυτή κίνηση που αποκαλείται εμβρυικός ρυθμός, είναι διαστολική και συστολική. Ψηλαφάται σαν κύμα (όπως η άμπωτη και η παλίρροια), συνεχίζει να υπάρχει καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας (ακόμα και 3 ημέρες μετά τον θάνατο) και κάθε αλλαγή του ρυθμού της συνεπάγεται ασθένεια. Μέσω αυτής, τα κύτταρα επικάθονται στους ιστούς των οποίων αποτελούν μέρος. Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι στο υλικό επίπεδο είναι η ενέργεια που δίνει τάξη, οργάνωση και παλμό στο σώμα. Είναι νοήμων και ακολουθεί τον νόμο της συστολής -διαστολής.

Πρώτα ασθενεί το ενεργειακό σώμα

Ας ξαναγυρίσουμε όμως για λίγο στους μεσημβρινούς. Αυτοί είναι ενεργειακά κανάλια, που κατά μήκος τους είναι κατανεμημένα κομβικά σημεία (βελονιστικά). Πρόσφατα πειράματα απέδειξαν πως είναι πέρα για πέρα υπαρκτή πραγματικότητα. Στα σχετικά πειράματα έγιναν ενέσεις με ραδιοϊσότοπα σε σημεία βελονισμού και εμφανίστηκε ένα σύστημα μικροσωληνίσκων, μεγέθους 0,5-1,5 μικρό (1 μικρό ισούται με Neurologicaένα χιλιοστό του χιλιοστού). Άλλες έρευνες με την βοήθεια υπέρυθρων φωτογραφιών, φανέρωσαν την ύπαρξη λεπτότατων φωτεινών γραμμών, που διατρέχουν το σώμα, ακριβώς στην πορεία των μεσημβρινών. Όπως αποδείχτηκε η ασθένεια μπορεί να ανιχνευτεί πρώτα σε ενεργειακό επίπεδο, πριν να εκδηλωθεί σε σωματικό. Για την ακρίβεια προηγείται η μεταβολή στην κατάσταση του ενεργειακού μας σώματος και κατόπιν νιώθουμε τα συμπτώματα στο φυσικό μας σώμα. Οι μεταβολές στην δραστηριότητα των μεσημβρινών, επιφέρουν προβλέψιμες διαφοροποιήσεις στην σωματική υγεία, οι οποίες εκδηλώνονται ώρες, ημέρες ακόμα και εβδομάδες αργότερα.

Όπως αναφέρεται σε αρχαία κείμενα, οι κινέζοι γιατροί είχαν την δυνατότητα να δουν (με την φυσική τους όραση) τον κάθε μεσημβρινό (την πορεία και το χρώμα του και πως αλληλοεπιδρούσε με τους άλλους), να τον ακούσουν (την μουσική και τον ήχο του) και να οσφρανθούν την οσμή του, αλλά επίσης να αφουγκραστούν με τον ίδιο τρόπο την συνολική ενέργεια του σώματος και να κάνουν άμεση διάγνωση.

Η ελληνική «αρμονική»

Το ότι το σώμα μας είναι δονούμενη ενέργεια, που έχει χρώμα, ήχο, μουσική, και βρίσκεται σε διαλεκτική επικοινωνία με το σύμπαν, ήταν βέβαια πολύ γνωστό και στους αρχαίους Έλληνες γιατρούς. Γνώριζαν ότι υπάρχει μια αρμονική επτατονική δόνηση, που είναι συνυφασμένη με την υγεία. Κάθε της νότα αντιστοιχεί σε κάθε ένα από τα 7 ενεργειακά μας κέντρα και διέπει το σώμα μας και όλο το σύμπαν όταν υπάρχει αρμονία. Είναι η αρμονική του σύμπαντος και ισούται με 523 ΗΖ. Σε αυτήν αντηχεί ο Έλλην Λόγος, αν αφαιρεθεί έστω και ένα γράμμα του Αλφάβητου μας και ιδιαίτερα φωνήεν, τότε ο ήχος παύει να συνηχεί αρμονικά και (απίστευτο και όμως αληθινό) όταν μιλάμε, η δόνηση που εκπέμπεται, αντί να προωθεί την υγεία, γίνεται αιτία ασθένειας πνευματικής, ψυχικής και σωματικής. Αξίζει να αναρωτηθεί κανείς, γιατί άραγε έχουν καταργήσει τους τόνους και θέλουν να αφαιρέσουν και φωνήεντα από το αλφάβητό μας;

Γνωρίζοντας λοιπόν τον νόμο της αρμονικής συνήχησης, η μουσική ήταν βασική θεραπεία στα Ασκληπιεία με μουσικά όργανα των Πυθαγορείων, τα οποία ενσωμάτωναν και παρήγαγαν τους ήχους του περιβάλλοντος και του σύμπαντος.

Η ανθρώπινη «αύρα»

Εξάλλου σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς ήταν γνωστή η ιερή γεωμετρία του ενεργειακού μας σώματος, «το ΛΟΥΛΟΥΔΙ της ΖΩΗΣ», του οποίου το σχήμα βασίζεται στον ψυχογονικό κύβο του Πυθαγόρα. Στην εποχή μας οι επιστήμονες ανακάλυψαν μόλις τις τελευταίες δεκαετίες ότι το σχήμα αυτό κυριαρχεί σε όλα τα φαινόμενα της ζωής, από την δομή των μορίων και των κυττάρων μέχρι την διάταξη των γαλαξιών μέσα στο σύμπαν. Μάλιστα το 2007 στην προσπάθεια να φτάσουν στην λεγόμενη θεωρία των πάντων (δηλ. σε μια θεωρία που να chinesse1ενοποιεί και να εξηγεί όλα τα φυσικά φαινόμενα), κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο υλικός μας κόσμος θεμελιώνεται πάνω σε μια αντίστοιχη προς το λουλούδι της ζωής πολυδιάστατη, πολύπλοκη, κυκλική δομή, που την ονόμασαν Ε 8. Μέσα σε αυτό μπορούν να βρεθούν όλες οι δομικές μονάδες του σύμπαντος, που αποκαλούμε πλατωνικά στερεά. Αυτό το πρωταρχικό μοτίβο που η φύση χρησιμοποιεί για την ζωή σε κάθε κλίμακα (και για τον άνθρωπο) είναι ένα αυτοοργανωμένο σύστημα (ελέγχει και γνωρίζει τον εαυτό του) και οι μαθηματικοί το ονομάζουν torus. Με αυτόν αποδεικνύεται επιπλέον η ύπαρξη μαγνητικού πεδίου γύρω από το σώμα μας, αυτό που αποκαλούμε αύρα και μοιάζει με το μαγνητικό πεδίο της Γης.

Η κυτταρική «επικοινωνία»

Από την μεριά τους οι κυτταροβιολόγοι αναφέρουν πως στο σώμα μας υπάρχει συνέχεια και αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των κυττάρων και των δομών του, εξαιτίας της ζώσας ουσίας. Αυτή είναι ένα συνεχές δίκτυο, που διαπερνά το σώμα από άκρη σε άκρη και ενώνει τους πυρήνες των κυττάρων μας και το DNA με όλα τα υπόλοιπα σημεία του σώματος μας, μέσω του κυτταροσκελετού και της εξωκυτταρικής ουσίας. Πάνω σε αυτό το δίκτυο μόρια συναντώνται και αντιδρούν χημικά μεταξύ τους και ενέργειες μετατρέπονται συνεχώς από την μια μορφή στην άλλη. Όλοι οι ιστοί του σώματος μας παράγουν ηλεκτρικά πεδία όταν πιέζονται η τεντώνονται, ενώ τα ηλεκτρικά πεδία αλλάζουν το σχήμα των κυττάρων και επηρεάζουν τις λειτουργίες της ζώσας ουσίας. Η ηλεκτρική ενέργεια διεγείρει τα κύτταρα μας, ανάλογα με τα σήματα του περιβάλλοντος. Αυτή η ενέργεια στην συνέχεια μεταφέρεται με τον κυτταροσκελετό σε όλα τα όργανα του κυττάρου και στον πυρήνα, με το DNA να μετατρέπεται σε άλλα είδη ενέργειας, αλλάζοντας την λειτουργία του κυττάρου, ενώ συγχρόνως μέσω της ζώσας ουσίας ενημερώνονται όλα τα κύτταρα του σώματος για το γεγονός. Αυτή η πραγματική περιγραφή είναι η καθαρά ενεργειακή εικόνα, που έχουμε στην σημερινή εποχή για την λειτουργία του σώματος.

Γνωρίζουμε πλέον επίσης ότι όλα μας τα κύτταρα εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ενέργεια (βιοφωτόνια) και επικοινωνούν με αυτήν. Όχι μόνο η καρδιά και ο εγκέφαλος όπως νομίζαμε παλαιότερα. Με την ευκαιρία της αναφοράς στην καρδιά, πολύ συνοπτικά αναφέρω ότι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του σώματος είναι αυτό της καρδιάς μας. Εκτείνεται σε απόσταση πολύ μεγαλύτερη των τριών μέτρων (για κάποιους είναι η ενεργειακή σύνδεση μας με όλο το σύμπαν) και επηρεάζει ό,τι υπάρχει εντός του και γύρω του σε αυτή την ακτίνα. Επικοινωνεί και επηρεάζει επίσης τον εγκέφαλο, τα κύτταρα, το νερό, το DNA και τα γονίδια μας. Μελέτες έδειξαν επίσης ότι κάθε ζωντανός οργανισμός έχει μια αύρα (ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο), που διαποτίζει ολόκληρο τον οργανισμό με ροή φωτονίων. Αυτό το πεδίο παίρνει συνεχώς από το περιβάλλον, αλλά και στέλνει σε αυτό βιοφωτόνια, κυρίως στο φάσμα της υπεριώδους ακτινοβολίας. Αυτό το πεδίο στο οποίο κολυμπούν όλα τα κύτταρα και μέσω του οποίου συνεχώς επικοινωνούν, σταθεροποιεί και συντονίζει τον οργανισμό.

Όπως είναι φανερό λοιπόν, δεν είμαστε ένα συνονθύλευμα μηχανικών μερών με σύντομη ημερομηνία λήξεως, αλλά ενεργειακά σύνολα με πολλαπλές αλληλεπιδράσεις, απεριόριστων και εκλεπτυσμένων δυνατοτήτων πέραν κάθε φαντασίας. Αυτό που χρειάζεται είναι ο σεβασμός και η αγάπη στο σώμα μας και η διατήρηση της αρμονίας.

Για μια πιο λεπτομερή εμβάθυνση στα παραπάνω συνιστώ το βιβλίο της Δρ. Ελένης Τσούκαλη «Πως να νικήσετε το στρες», επίσης, αναζητήστε στο youtube το The Heart Maths και δείτε την ταινία Thrive (Greek Subs).

 

Η Ναυσικά Ταράντου γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1964. Σπούδασε Φυσικοθεραπεία στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών όπου αποφοίτησε το 1987. Μετά το τέλος των σπουδών της παρακολούθησε σεμινάρια στη μέθοδο Mackenzie, τεχνικές Bobath (για νευρολογική αποκατάσταση ενηλίκων και παιδιών), εφαρμογές Laser, Biofeedback. Μετεκπαιδεύτηκε επίσης στην Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία. Απο το 1998 μέχρι το 2003 παρακολούθησε βασική και advance εκπαίδευση στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (Βελονισμό, ωτοβελονισμό, κρανιακό, κοιλιακό βελονισμό, Κινέζικη Ρεφλεξολογία, Twina μασάζ, moxa, cupping, tapping και ηλεκτροβελονισμό), με μετεκπαίδευση και κλινική πρακτική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στην πόλη Chengdu στην Κίνα και στη συνέχεια στην Ελλάδα στον Αισθητικό βελονισμό προσώπου (αντιριτιδική θεραπεία και Lifting) σώματος (αδυνάτισμα – κυτταρίτιδα), Δερματολογικό Βελονισμό, αρχαίο Κινέζικο Μασαζ Ανόρθωση προσώπου και Αντιρυτιδικό. Απο το 2005 μέχρι το 2007 εκπαιδεύτηκε στην Κρανιοϊερή Θεραπεία, παρακολούθησε σεμινάρια μεθόδων – τεχνικών Οστεοπαθητικής και Κρανιακής Οστεοπαθητικής όπως και βιωματικά σεμινάρια Συστημικής Αναπαράστασης και Αυτογνωσίας. Απο το 2009 είναι Reiki Master. Ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα στην οδό Νικηφόρου Θεοτόκη και Δονά 2 (σπηλιά). Για πληροφορίες σχετικά με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική τηλεφωνήστε στο 2661045559

Print Friendly

About The Author

Number of Entries : 146

Leave a Comment

COPYRIGHT 2013 © | YGEIASORAMA.GR | ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ GOCREATIONS.GR

Scroll to top