You Are Here: Home » Αρθρα » Γερή Καρδιά με Γεμμοθεραπεία

Γερή Καρδιά με Γεμμοθεραπεία

Γράφει: Σπύρος Μπαλής, Διαιτολόγος / Γεμμοθεραπευτής, email:balisdiet@yahoo.gr, www.naturaltherapy.gr, http://gemmotherapya.blogspot.gr

 

BALISΗ υγεία της καρδιάς πρέπει να είναι από τις πιο άμεσες προτεραιότητές μας, αφού αυτή δουλεύει ασταμάτητα και περισσότερο από κάθε άλλο όργανο του σώματος. Η καρδιά μέσω του αίματος μεταφέρει με το δίκτυο των αγγείων θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο σε όλα τα κύτταρα του σώματος και καθαρίζει το αίμα από τις άχρηστες και βλαβερές ουσίες που παράγονται από τον οργανισμό. Όπως η καρδιά λοιπόν φροντίζει τον οργανισμό μας έτσι και εμείς πρέπει να την φροντίζουμε και να την προστατεύουμε από σοβαρές ασθένειες.

 

 

heartH στεφανιαία νόσος είναι η πιο κοινή μορφή της καρδιαγγειακής νόσου, όπου υπάρχει μερική ή ολική απόφραξη των αρτηριών που τροφοδοτούν με αίμα την καρδιά. Οι άλλες δύο είναι το εγκεφαλικό επεισόδιο και η περιφερική αγγειοπάθεια. H στεφανιαία νόσος μπορεί να προκαλέσει στηθάγχη, έμφραγμα του μυοκαρδίου και αιφνίδιο θάνατο, αποτελεί δε μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου μεταξύ των κατοίκων της Αμερικής, της Δυτικής Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως. Οι παράγοντες κινδύνου για τις παθήσεις της καρδιάς χωρίζονται σε αυτούς που ελέγχονται, όπως για παράδειγμα η χοληστερόλη, η αρτηριακή πίεση, η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η έλλειψη άσκησης, το σάκχαρο και το άγχος και σε εκείνους που δεν ελέγχονται όπως το φύλο, η κληρονομικότητα και η ηλικία. Εκτός από την διατροφή και τον τρόπο ζωής που συμβάλουν στην υγεία της καρδιάς, η Γεμμοθεραπεία παίζει σημαντικό ρόλο για μια υγιή καρδιά αλλά και υγιή αγγεία. Παρακάτω αναφέρω μερικά από τα Γεμμοθεραπευτικά ιάματα που συμβάλουν στην υγεία της καρδιάς και γενικότερα του καρδιαγγειακού /κυκλοφορικού συστήματος και τα οποία προτείνονται ανάλογα με την παθολογία του κάθε ασθενή.

 

originalΑlnus Glutinosa

Είναι ένα απαραίτητο αντιφλεγμονώδες και από τα καλύτερα γεμμοθεραπευτικά για τις καρδιακές παθήσεις. Είναι χρήσιμο και ενδείκνυται ιδιαίτερα μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου, για τα εγκεφαλικά, αρτηρίτιδα (φλεγμονή αρτηριακών τοιχωμάτων), φλεβική θρόμβωση, φλεβίτιδα ( φλεγμονή των φλεβών ).Είναι ένα από τα καλύτερα ιάματα για την προστασία των αγγείων της καρδιάς. Αυξάνει την αγγειακή κυκλοφορία, ενώ καλυτερεύει την εγκεφαλική κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να είναι πολύ χρήσιμο για τα εγκεφαλικά και προβλήματα όπως η γεροντική άνοια, η απώλεια μνήμης, αλλά και οι απλές ημικρανίες.

 

 

Grategus OxycanthaGrategus Oxycantha

Είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο γεμμοθεραπευτικό ίαμα που στοχεύει στο καρδιαγγειακό σύστημα. Θεωρείται ως «τροφή της καρδιάς» και συστήνεται σε στηθάγχη, αρρυθμίες, ταχυκαρδία, υπέρταση-υπόταση (ρυθμιστής πίεσης του αίματος), καρδιακή ανεπάρκεια, αρτηριοσκλήρωση, στην αναπνοή. Είναι ένα από τα καλύτερα αντιγηραντικά της καρδιάς, ενώ επιπλέον έχει και αγχολυτικές ιδιότητες.

 

 

 

Syringa BulgarisSyringa Bulgaris

Το ίαμα αυτό δρα στις στεφανιαίες αρτηρίες και είναι ένα εξαιρετικό αποτοξινωτικό της καρδιάς. Μειώνει την αθηρο- σκλήρωση, ξεμπλοκάροντας τις στεφανιαίες αρτηρίες από τις πλάκες που είναι ασβεστοποιημένες με τη χοληστερόλη. Οι παθήσεις που ενδείκνυται είναι: στηθάγχη, υπέρταση, ταχυκαρδία. Μειώνει τα τριγλυκερίδια στο αίμα και χορηγείται μετά από έμφραγμα.

 

 

 

Cornus sanguineaCornus sanguinea

Άλλο ένα σημαντικό ίαμα που αποτοξινώνει την καρδιά και τις αρτηρίες. Είναι ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ίαμα για την θρόμβωση και το έμφραγμα. Χρησιμοποιείται για την βελτίωση των λειτουργιών της καρδιάς και την τόνωση της συσταλτικότητάς της. Δρα για την πρόληψη επικείμενου εμφράγματος και έχει αντιθρομβωτική και αντιπηκτική δράση. Χρησιμοποιείται σε μετα-χειρουργική επέμβαση στεντ (stent), για τη διατήρηση της στεφανιαίας κυκλοφορίας.

 

 

 

Citrus LemoniumCitrus Lemonium

Είναι ένας ισχυρός αντιφλεγμονώδης παράγων. Ρευστοποιεί το αίμα και ρυθμίζει τον μηχανισμό πήξης και αποτελεί έτσι μια πραγματική εναλλακτική λύση για την ασπιρίνη χωρίς τον κίνδυνο σχηματισμού έλκους. Χρησιμοποιείται για την προστασία μετά από εγκεφαλικά, σε θρομβοφλεβίτιδες σε συνδυασμό με άλλα γεμμοθεραπευτικά ιάματα. Άλλες ενδείξεις είναι υπερλιπιδαιμίες, ημικρανίες, πονοκέφαλοι νευρικής φύσεως και νευραλγίες.

 

 

Βιβλιογραφία:
Dr J. Rosencwajg, Organotherapy Drainage and Detoxification, Emryss Publishers Dr Marcus Greaves, Gemmotherapy and Oligotherapy
Αnthony Speroni, ND, Gemmotherapy and Oligotherapy for Natural Health Practitioners Br J Pharmacol. 2003 July; 139(6): 1095–1102.

Print Friendly

About The Author

Number of Entries : 146

Leave a Comment

COPYRIGHT 2013 © | YGEIASORAMA.GR | ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ GOCREATIONS.GR

Scroll to top