You Are Here: Home » Αρθρα » Σχόλια ασθενών που ακολουθούν Ομοιοπαθητική θεραπεία 1

Σχόλια ασθενών που ακολουθούν Ομοιοπαθητική θεραπεία 1

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ

Τα δύο τελευταία χρόνια ακολουθώ Ομοιοπαθητική αγωγή στην Κέρκυρα. Έπασχα από συχνούς πονοκεφάλους (ημικρανίες), πρήξιμο και πάγωμα των άνω άκρων, καθώς και από προβλήματα με την έμμηνο ρύση. Το αποκορύφωμα ήταν όταν άρχισαν να πέφτουν τα πλούσια και υγιή μαλλιά μου, για τα οποία ήμουν υπερήφανη. Πριν ξεκινήσω Ομοιοπαθητική, ακολούθησα για το καθένα από αυτά τα προβλήματα τη συμβατική ιατρική. Οι παρενέργειες των διαφόρων φαρμάκων που έπαιρνα, ήταν πιο ενοχλητικές από τα ίδια τα συμπτώματα και επιπλέον τα επούλωναν προσωρινά, με αποτέλεσμα κάθε φορά που σταματούσα τη θεραπεία, να επανέρχονται πιο επιθετικά και σε χειρότερη μορφή από πριν. Αποφάσισα να σταματήσω τη θεραπεία και να ακολουθήσω την Ομοιοπαθητική. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Από τις πρώτες κιόλας επισκέψεις, άρχισα να ξαναβρίσκω τις ισορροπίες μου. Οι πονοκέφαλοι έφυγαν, η έμμηνος ρύση αποκαταστάθηκε σύντομα ενώ η κατάσταση με το πρήξιμο και πάγωμα των χεριών μου βελτιώθηκε θεαματικά. Οι πιέσεις και το άγχος της καθημερινότητας υπάρχουν αλλά σε χαμηλότερη ένταση. Όμως απέναντι σε αυτά η ομοιοπαθητική είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος.

 

Σουρβίνου Όλγα (έμπορος)

 

Επιλέξαμε να επαναδημοσιεύσουμε από το ΒΗΜΑ τη μαρτυρία της Αικατερίνης Δελή που ακολούθησε Ομοιοπαθητική θεραπεία και χωρίς καμία αμφιβολία για την απόφασή της δημοσιοποιήσε την εμπειρία αλλά και τη φωτογραφία της. Δεν πρέπει να φοβόμαστε την γνώμη των άλλων για την στάση που τηρούμε και τις αποφάσεις που παίρνουμε. Είναι ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε να μεταδίδουμε την εμπειρία μας χωρίς να ανησυχούμε ότι θα γίνουμε περιθωριακοί. Από αυτό το φύλλο τα δημοσιεύματα που θα αφορούν «σχόλια ασθενών που ακολούθησαν Ομοιοπαθητική Θεραπεία» θα περιλαμβάνουν τα πλήρη στοιχεία του ασθενή και προαιρετικά τη φωτογραφία τους.

(Σ.τ.ε)

 

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΕΛΗ «Απαλλάχθηκα από την ελκώδη κολίτιδα»

 

«Όταν ήμουν 17 ετών διαπίστωσα ότι έπασχα από ελκώδη κολίτιδα. Πήγα σε γιατρό, έκανα τις απαιτούμενες εξετάσεις και ξεκίνησα την κορτιζόνη, ήταν το μόνο φάρμακο που με ηρεμούσε».

Η 24χρονη Κατερίνα λάμβανε κορτιζόνη και άλλα πέντε φάρμακα επί δύο χρόνια. «Όταν έπαιρνα τα φάρμακα ένιωθα καλά. Όταν τα σταματούσα ήμουν χάλια. Ψυχολογικά ήμουν ράκος και σε αυτό συνέτεινε η διαπίστωση των γιατρών ότι η νόσος μου δεν θεραπεύεται και ότι πρέπει να παίρνω σε όλη μου τη ζωή κορτιζόνη». Όλα άλλαξαν όταν ένας φαρμακοποιός, ο οποίος έπασχε από το ίδιο νόσημα, τη συμβούλευσε να επισκεφθεί ομοιοπαθητικό γιατρό. «Μου είπε ότι τα τελευταία 12 χρόνια είχε ηρεμήσει από τα συμπτώματα. O γιατρός που με είδε ήταν ο μόνος που κατάφερε να με ηρεμήσει. Δεν μου είπε ότι θα θεραπευτώ σίγουρα, αλλά ότι υπάρχουν σημαντικές ελπίδες αν το παλέψουμε. Στην αρχή “ταλαιπωρήθηκα” λίγο διότι ο οργανισμός μου δεν ήταν “παρθένος” από τα πολλά φάρμακα που έπαιρνα. Κάποια στιγμή όμως άρχισαν να εξαφανίζονται τα συμπτώματα. Πριν από δύο χρόνια ολοκλήρωσα τη θεραπεία και έκτοτε δεν έχω καμία ενόχληση».

Αικατερίνη Δελή Δημοσιογράφος, 24 ετών

Print Friendly

About The Author

Number of Entries : 146

Leave a Comment

COPYRIGHT 2013 © | YGEIASORAMA.GR | ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ GOCREATIONS.GR

Scroll to top