You Are Here: Home » Αρθρα » Γεμμοθεραπεία, ένα ισχυρό αντίδοτο για τις τοξίνες

Γεμμοθεραπεία, ένα ισχυρό αντίδοτο για τις τοξίνες

Σε προηγούμενα άρθρα παρουσίασα την Γεμμοθεραπεία και εξήγησα την αξία της τόσο ώς προς την θεραπευτική της αποτελεσματικότητα όσο και ως προς την αποτοξινωτική της σπουδαιότητα. Ας δούμε τι είναι οι τοξίνες, πως δημιουργούνται και πως αυτές αποβάλλονται από τον οργανισμό.

BALIS

Τι είναι οι τοξίνες ;
Τοξίνες ονομάζονται εκείνες οι ουσίες οι οποίες είναι δυνατόν να προκαλέσουν ζημιά και να δηλητηριάσουν τον οργανισμό.Δεν είναι όμως όλες οι τοξίνες επιζήμιες αν βρίσκονται σε απειροελάχιστες ποσότητες και δεν λειτουργούν όλες ως παράγοντες καταστροφής και πρόκλησης ασθένειας. Μερικές τοξίνες αποτελούν προιόντα του ανθρώπινου μεταβολισμού π.χ. γαλακτικό οξύ το οποίο πρέπει να μεταβολισθεί πριν αυτό σωρευθεί στον οργανισμό και σε επίπεδα τέτοια που να προκαλέσουν ζημιά. Άλλα βιολογικά συστήματα χρησιμοποιούν τις τοξίνες ως ένα μέσον επιβίωσης των όπως για παράδειγμα τα φίδια, τα κουνούπια και μερικά φυτά.
Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις τοξίνες καθώς τις αναπνέουμε από τον αέρα, τις παράγουμε εμείς οι ίδιοι, τις καταναλώνουμε από τις τροφές που τρώμε και το νερό που πίνουμε, τις απορροφούμε από το δέρμα μας μέσω των ρούχων μας, των απορρυπαντικών και των διαφόρων βιομηχανικών προιόντων. Οι τοξίνες αρχίζουν και γίνονται επικίνδυνες όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να τις αποβάλει και όταν αυτές έχουν πλέον συγκεντρωθεί σε μεγάλες ποσότητες στον οργανισμό.

Ταξινόμηση των τοξινών
Οι τοξίνες ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες : α) τις ενδογενείς τοξίνες οι οποίες είναι ουσίες που προέρχονται από το ίδιο τον οργανισμό και που κατηγορούνται από την ιατρική επιστήμη ότι προκαλούν ασθένειες. Οι ενδογενείς τοξίνες μπορεί να οφείλονται σε λανθασμένο τρόπο ζωής, κακές διατροφικές συνήθειες και πρακτικές, υπερβολική κατανάλωση τροφών, οινοπνευματωδών ποτών και σε γενετικές ανωμαλίες. Οι τοξίνες αυτές οδηγούν σε καταστροφή των ιστών, αδυναμία των οργάνων και τις περισσότερες φορές αυτές οι αδυναμίες καταλήγουν σε εκδήλωση διαφόρων ασθενειών που η συμβατική ιατρική τις βαπτίζει με ονόματα όπως Νόσος Αλτσχάιμερ, Αυτό – Άνοσα Νοσήματα, Καρκίνος, Διαβήτης κλπ. β) τις εξωγενείς τοξίνες που παράγονται από το περιβάλλον. Παραδείγματα αποτελούν τα βαρέα μέταλλα, φάρμακα, συντηρητικά τροφίμων, πετροχημικά, φυτοφάρμακα, ιοί, παράσιτα, βακτηρίδια, καθώς και ο φόβος, η ανησυχία και τα συναισθηματικά σοκ και γ) τις αυτο-γενείς τοξίνες οι οποίες είναι είτε εκείνες που προκαλούνται από την ίδια την ίδιοσυγκρασία του ατόμου είτε μεταδίδονται κληρονομικά και επηρεάζουν τον οργανισμό μειώνοντας την αντίστασή του π.χ. Ρευματισμοί.

Ξενοβιοτικές ουσίες
Ξενοβιοτικές ονομάζονται οι ουσίες που είναι τοξικές και δεν υπάρχουν φυσιολογικά σε έναν οργανισμό αλλά αν βρεθούν σε αυτόν σε κάποιο ποσοστό, επηρεάζουν τις φυσιολογικές του λειτουργίες. Ειδικά, συνθετικά φάρμακα όπως αντιβιοτικά θεωρούνται ξένα σώματα από τον οργανισμό καθώς ο οργανισμός δεν τα παράγει ο ίδιος και ούτε αποτελούν μέρος της φυσιολογικής διατροφής. Εισερχόμενες οι ξενοβιοτικές ουσίες στον οργανισμό αποτελούν έναν άμεσο κίνδυνο για την υγεία του ατόμου. Ένας οργανισμός με καλή υγεία, μέσω του ήπατος, αποτοξινώνει και αποβάλει όλες τις τοξίνες εκτελώντας με αυτό τον τρόπο το αδιάκοπο έργο του εσωτερικού καθαρισμού του. Άλλα απεκκριτικά και αποτοξινωτικά όργανα εκτός του ήπατος είναι τα νεφρά, το έντερο, το λεμφικό σύστημα, οι πνεύμονες, το αίμα και το δέρμα και τα οποία αποτελούν το φυσικό αποτοξινωτικό σύστημα του οργανισμού.

Αποτοξίνωση
Οι ξενοβιοτικές και άλλες τοξικές ουσίες, αποβάλλονται από τον οργανισμό σε δύο φάσεις κάτω από μια σειρά αποτοξινωτικών αντιδράσεων που είναι :
ΦΑΣΗ Ι. Τα ένζυμα τα οποία εμπλέκονται στη φάση αυτή, ονομάζονται ‘ενεργοποιητές’. Ενεργοποιούν την τοξική ουσία που χρειάζεται να περάσει στην επόμενη φάση της διαδικασίας.
ΦΑΣΗ ΙΙ. Τα ένζυμα τα οποία εμπλέκονται σε αυτή τη φάση, ονομάζονται ‘excretors’, διότι καταλύουν αντιδράσεις οι οποίες οδηγούν στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.

Η σημασία της Διατροφής στην Αποτοξίνωση
Για την επιτυχή αποβολή των τοξινών μέσω των δύο φάσεων αποτοξίνωσης από το συκώτι κρίνεται ως απαραίτητη η παρουσία πολύ σημαντικών βιταμινών, μετάλλων ιχνοστοιχείων, αμινοξέων όπως για παράδειγμα ψευδαργύρος, βιταμίνες Ε, C, σελήνιο, μαγνήσιο, α-λιποικό οξύ, συνένζυμο Q10, αργινίνη, ταυρίνη, γλουταθειόνη και ένα μεγάλο φάσμα αντιοξειδωτικών. Τροφιμα όπως κουνουπίδι, μπρόκολο, σκόρδο, κρεμμύδια, αγκινάρες, σπαράγγια, καρότα, λεμόνια, γκρέιπφρουτ, μήλα, μαιντανός κ.α. βοηθούν αποτελεσματικά σε αυτές τις δύο φάσεις αποτοξίνωσης και γι’ αυτό είναι απαραίτητη ή καθημερινή πρόληψή τους μέσα από την διατροφή.

Βιοθεραπευτική Αποτοξίνωση
Η Γεμμοθεραπεία η οποία αποτελεί μια δυναμική μορφή φυτοθεραπείας επιφέρει και προκαλεί μια αργή, ασφαλή και βαθειά κυτταρική αποτοξίνωση, προκαλώντας έτσι αυτό που ονομάζεται βιοθεραπευτική παροχέτευση και αποτοξίνωση. Η Βιοθεραπευτική παροχέτευση είναι η διαδικασία απομάκρυνσης και αποβολής από τον μεσοκυττάριο χώρο των ξενοβιοτικών, ιών, μυκητών, παρασίτων, μυκοπλάσματος και βακτηριδίων, ανοίγοντας τις οδούς των απεκκριτικών οργάνων και τελικά αποβάλλοντας τις τοξίνες από το κύτταρο. Ο «καθαρισμός» του οργανισμού, η συντήρησή του και η ενδυνάμωσή του υποστηρίζεται σε ένα βαθμό από τα απεκκριτικά του όργανα, έτσι αυτά τα όργανα πρέπει όσο είναι δυνατόν να διατηρούνται καθαρά από τις άχρηστες ουσίες. Η Γεμμοθεραπεία προάγει μια βαθειά κυτταρική παροχέτευση και αποτοξίνωση και βοηθάει όχι μόνον στην αποβολή των ξενοβιοτικών, ιών, παρασίτων και βακτηριδίων, αλλά υποστηρίζει και διεγείρει την φυσιολογική λειτουργία των οργάνων και συστημάτων.

Συμπέρασμα
Η Γεμμοθεραπεία είναι ο πιο μοντέρνος και αποτελεσματικός τρόπος προαγωγής της υγείας από το κυτταρικό επίπεδο. Είναι μια ιστική θεραπεία, ένα δυνατό μέσο αποβολής των τοξινών εκτός του κυττάρου, τοξίνες οι οποίες έχουν σωρευθεί με την πάροδο των χρόνων, προκαλώντας πόνο, ασθένεια, γενετικές μεταβολές και τελικά τον θάνατο. Νομίζω ότι κάτω από τις παρούσες συνθήκες στις οποίες δια-βιούμε κυριολεκτικά σε ένα ωκεανό από τοξίνες παντός είδους και προέλευσης που επέλεξαν για μας η ελίτ και οι κυβερνήσεις, η Γεμμοθεραπεία αποτελεί μια ελπίδα σωτηρίας, ένα μέσο αποβολής αυτών των τρομερών δηλητηρίων.

ΠΗΓΕΣ 1. Dr J. Rosencwajg, Organotherapy Drainage and Detoxification, Emryss Publishers, First edition, 2010 2. Dr Marcus Greaves, Gemmotherapy and Oligotherapy: Regenerators of Dying, Intoxicated Cells 3. Αnthony Speroni, ND, Gemmotherapy and Oligotherapy for Natural Health Practitioners, edition 1, 2009

Γράφει: Σπύρος Μπαλής, Διαιτολόγος / Oλιστικός Θεραπευτής, www.naturaltherapy.gr, email:balisdiet@yahoo.gr

Print Friendly

About The Author

Number of Entries : 146

Leave a Comment

COPYRIGHT 2013 © | YGEIASORAMA.GR | ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ GOCREATIONS.GR

Scroll to top